top of page
lampgifwhiteback.gif
  • Writer's pictureSusanna Äijälä

Uuden edessä

Päivitetty: 14. syysk. 2022

Tervetuloa lukemaan puotiblogiani! Uskomatonta että monivuotinen haaveeni yrittäjyydestä vihdoin toteutuu. Kirjoitan oman yritykseni ihan ensimmäistä blogia. Muistan vastanneeni terapiaopintojen hakuprosessin alkuvaiheen haastattelussa syksyllä 2020 kysymykseen ”Missä näen itseni kahden vuoden päästä?” seuraavasti: ”Olen omassa viihtyisässä terapiatilassani. Otan siellä vastaan asiakkaita ja kirjoitan kirjoja ja blogia”. Nyt tämä hetki on käsillä. Tästä olen haaveillut ja unelmoinut!

Näin alkuun on varmaan syytä esittäytyä: olen viisikymppinen nainen, äiti ja vaimo. Koulutukseltani olen terveydenhoitaja, kasvatustieteiden maisteri ja ihan kohta valmistun ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi. Tein pitkän työuran matkailualalla ja tämä yli 20 vuoden matka on opettanut minulle uskomattoman paljon ja pidän sitä suurimpana saavutuksenani.


Minulle tärkeintä elämässä on perhe ja sen kanssa vietetty aika. Päivän kohokohta on pitkä kävely koirani Bobbyn kanssa. Mahdolliset pienet harmituksen aiheet jää useimmiten lenkkipolulle ja maailma näyttää aina hivenen paremmalta sen jälkeen. Muita voimaannuttavia asioita on perhe, laaja suku, ystävät, ruoanlaitto, lukeminen ja musiikki.


Tämä kirjoitus toimikoon motivaattorina sinulle, joka mietit onko sinusta ”siihen”?: Vaihtamaan työpaikkaa, luopumaan jostakin epätyydyttävästä, toteuttamaan haaveita ja unelmia. On sinusta! Haluamaasi muutosta pitää haluta tarpeeksi ja sen jälkeen asiat alkavat loksahdella paikoilleen. Ai noinko helppoa se on? No ei ihan! Itselleni vaikeinta oli tehdä päätös lähteä työpaikasta, jossa olin viihtynyt hyvin, mutta joka kuitenkin oli alkanut tuntua vieraalta ja tässä elämäntilanteessa haastavalta. Monen tekijän summana sain päätöksen tehtyä ja uskalsin hypätä uuteen. Pohdin asiaa monelta kantilta ja monien ihmisten kanssa. Tärkeimmän oivalluksen päätökseni tueksi tarjosi ystäväni kysymällä puhelimessa, mitkä ovat tärkeimmät arvoni? Luettelin kolme tärkeintä arvoani alle minuutissa ja ystäväni hiljeni langan päässä hetkeksi ennen kuin vastasi: ”Taisit juuri tehdä valintasi työstä lähtemisen puolesta”. Juuri näin tapahtui! Kun tarkastelin asiaa omien arvojeni kautta, oli valinta kristallinkirkas.


Silti päätöksen tehtyäni pelkäsin katumuksen tunteita tai mahdollista haikeutta aina kun näen lentokoneen lentävän taivaalla. Ainakaan vielä nämä tunteet eivät ole vallanneet mieltä. Katumuksen sijaan entisestä työstä on roppakaupalla ihania muistoja, kokemuksia ja opittuja taitoja ja mikä tärkeintä, ihania tuttavuuksia ja elinikäisiä ystäviä. Menneeseen katsomisen sijaan on tullut valtava innostus laittaa pystyyn omaa yritystä ja kaikkea siihen liittyvää. Miettiä kotisivujen sisältöä ja ulkonäköä, suunnitella tarjoamiani palveluja, sitä miten minut tavoittaisi mahdollisimman hyvin, kuinka voisin madaltaa terapiaan hakeutumisen kynnystä jne. Eli vaikka luovuin paljosta, sain enemmän tilalle!


Kirjoittelen kuulumisia Puodista säännöllisesti ja käsittelen ajankohtaisia teemoja. Haluaisin tämän blogin olevan vuorovaikutteinen, eli kerrothan toiveitasi asioista, joista haluaisit kuulla tai keskustella. Kommentoi myös rohkeasti, mitä ajatuksia sinussa jokin teema herättää. Tärkeimpänä tavoitteenani terapiatyölle on tarjota matalan kynnyksen apua, ja ennen kaikkea häivyttää vieläkin terapian ympärillä leijuvaa salamyhkäisyyttä tai häpeää. Fiksu on se, joka poikkeaa terapiaan ja tekee niin sanotusti asioille jotain. Mielellään ennemmin kuin myöhemmin!

Voi hyvin!


Susanna

290 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

2 Comments


Guest
Aug 08, 2022

Onnea matkaan, ihana Susanna! Kaltaisiasi sydämellisiä ihmisiä tarvitaan toisten tukena!!

Like
Susanna Äijälä
Susanna Äijälä
Aug 18, 2022
Replying to

Kiitos kauniista sanoista❤️

Like
lampgifwhiteback.gif
bottom of page