top of page
lampgifwhiteback.gif
  • Writer's pictureSusanna Äijälä

Tyhjän ruudun päivä!

Päivitetty: 14. maalisk. 2023

Tyhjän ruudun päivä!


Tyhjä ruutu kalenterissa. Päivä, jonka kohdalla ei ole mitään merkintää, siis ei mitään! Mikä tunne tulee nähdessäsi tällaisen päivän kalenterissa: helpotus, levollisuus, ahdistus vai kenties paniikki? Onko sinulla ylipäätään tällaisia päiviä? Vai oletko merkinnyt kalenterin täyteen menoja, tai ainakin yhden joka päivälle? Osaatko viettää päiviä, joihin et ole etukäteen suunnitellut mitään? Vain ihanaa joutilasta oleskelua ja mahdollisuus spontaanille tekemiselle, jos sellainen fiilis tulee. Onnittelut, jos olet pystynyt ja vieläpä ilman ahdistusta. Kaikki eivät tähän pysty!

On ihmisiä, joilla pitää koko ajan olla kalenterissa paljon merkintöjä, tekemistä, kavereiden näkemistä, harrastuksia. On hyvissä ajoin ostetut liput konserttiin, teatteriin tai leffaan. Vapapäivään mahdutetaan ensin yhdet treffit aamupäivälle kaverin kanssa ja illalle dinner toisen kaveriporukan kanssa. Viikon ainoana vapaapäivänä on merkintä: kahvitreffit kaverin kanssa. Vapaa-aika menee pyörittäessä sosiaalista elämää ja maanantaina töihin palatessa akut saattaa piiputtaa punaisella.


Nämä edellä mainitut sosiaaliset kontaktithan ovat positiivisia asioita niin kauan kun ne antavat enemmän kuin ottavat. Jos saat näistä menoista itsellesi virtaa ja ne tuovat mielihyvää, aivan mahtavaa! Jos ne sen sijaan tuntuvat pakkopullalta ja suorittamiselta, mieti voisitko luopua osasta menoista ja tehdä asioita, joita ihan oikeasti haluaisit tehdä. Mitä jos kiireisen viikon jälkeen lauantaina olisitkin vain itseksesi tai läheisten kanssa? Et suunnittelisi mitään, vaan antaisit päivän kuljettaa sinne, minne mieli tekee. Pitkä kiireetön aamupala, sen jälkeen takaisin sänkyyn, pitkä kävely ulkona. Jos huvittaa laittaa ruokaa, niin laita ruokaa. Jos ei huvita, voisiko oikaista ja ostaa jotakin valmiina tai tilata kotiin? Jos kuitenkin tulee fiilis treffata kaveria, ehdota ex-tempore treffejä.


Pointti kirjotukselleni on se, että jos yleisesti kivana pidetty tekeminen tuntuu enemmän suorittamiselta kuin mielihyvää tuottavalta asialta, niin älä tee! Älä täytä kalenteriasi velvollisuudesta tai kiltteydestä, vaan vedä omat rajasi siihen mitä ja milloin haluat tehdä. Ei ole myöskään reilua tai antoisaa kaverille, jos lähdet tapaamaan häntä väsyneenä, ärtyneenä tai poissaolevana, koska kuitenkin kaikista mieluiten olisit jäänyt kotiin katsomaan Netflix-sarjaa, jota et viikolla ehdi katsomaan.


Pidä huoli omasta jaksamisestasi! Tarkastele, mitä asioita oikeasti haluat tehdä ja milloin, mistä tulet onnelliseksi, mikä lataa akkujasi.


Mukavia ”tyhjän ruudun päiviä” sinulle!


Susanna
151 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


lampgifwhiteback.gif
bottom of page